Een nieuwe vestiging voor de Hilgersom Horeca Groep: PuuRR aan de Binck

Als je als jonge ondernemer het voornemen hebt om geen kansen onbenut te laten, als je het leuk vindt om te groeien en niet bang bent voor uitdagingen, dan laat je de kans om een nieuwe PuuRR-vestiging toe te voegen aan de Hilgersom Horeca Groep ‘natuurlijk’ niet lopen. Begin mei opent ‘PuuRR aan de Binck’ aan de Fokkerkade in de Haagse Binckhorst.

Reno Hilgersom werd in 2017 eigenaar van Het Wapen van Zoetermeer. In 2019 startte hij Restaurant Leeuwenbergh in Den Haag, in 2020 PuuRR aan de Vliet in Leidschendam, in 2022 Het Blesse Paard in Stompwijk, in 2023 PuuRR aan de Dobbe in Zoetermeer en in 2024 Paviljoen Ockenburgh in Den Haag. En nu volgt dus PuuRR aan de Binck, ook in Den Haag. “Ja, het is hard gegaan. Toch is het niet mijn ambitie om binnen zoveel jaar een x-aantal vestigingen te hebben. Als zich geen kansen voordoen die bij ons passen, dan niet. Maar áls zich geschikte kansen voordoen, willen we die wél benutten!”, vertelt Reno. “Toen we PuuRR aan de Vliet overnamen, hebben we de naam van het restaurant gehandhaafd. Toen vorig jaar de locatie aan de Zoetermeerse Markt volgde, wilde ik er hetzelfde concept realiseren: een toegankelijk, laagdrempelig restaurant met een mooie uitstraling voor een breed publiek met een hedendaagse Nederlands/Franse-menukaart, zeven dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner. Ik zag ook andere overeenkomsten met PuuRR aan de Vliet: een aantrekkelijke locatie aan het water, parkeren voor de deur, de hele dag zon op het terras en geschikt voor groepen. Over de naam hoefde ik dus niet lang na te denken: PuuRR aan de Dobbe.”

Let’s go

Het concept is in Zoetermeer goed ontvangen. Bij PuuRR aan de Dobbe is het eigenlijk altijd gezellig druk. “Dat een concept zo goed aanslaat, is natuurlijk heel leuk. Het is ook wel de reden waarom ik het nog een keer aandurf”, aldus de jonge horeca-ondernemer. Die kans deed zich nu voor aan de Fokkerhaven in de Haagse Binckhorst. “Capriole Café kwam in de verkoop. Aantrekkelijke locatie met de gewenste ‘PuuRReigenschappen’: gratis parkeren voor de deur, een prachtige locatie gelegen aan het water, de hele dag zon op het terras, in de buurt van onze andere vestigingen en geschikt voor groepen. Ik zag daar direct mogelijkheden om het PuuRR-concept uit te breiden met ‘PuuRR aan de Binck’. Begin mei gaan de deuren open. Ik kijk er enorm naar uit.” Waar bij PuuRR aan de Dobbe het interieur helemaal vervangen werd, blijft bij PuuRR aan de Binck het interieur van Capriole Café grotendeels gehandhaafd. “PuuRR aan de Binck is gevestigd in een voormalige verffabriek. Het is een historisch pand met een industriële uitstraling waar de huidige inrichting goed bij aansluit. Het is niet nodig om alles te vervangen. En er is sowieso genoeg te doen”, weet Reno uit ervaring. “Ook het team van Capriole Café blijft op de locatie werkzaam. De medewerkers zullen wel even moeten wennen aan het PuuRR-concept en de Hilgersom Horeca-cultuur, maar ik verwacht dat het ook hier weer goed komt. Het is de bedoeling dat we het beste van twee werelden bij elkaar gaan brengen. Dus het goeie van Capriole blenden met het goeie van PuuRR. Dan kan het toch alleen maar beter worden?

” Hoe groter, hoe makkelijker “

Als horeca-ondernemer moet je altijd blijven veranderen en meebewegen met ontwikkelingen in de markt. Kies je voor het ondernemerschap in de horeca, dan kies je automatisch ook voor veranderingen. Zeven dagen per week werken en de passie om het met elkaar altijd beter te doen dan de collega’s. Ik ben niet bang voor veranderingen, maar houd wel vast aan bepaalde waarden, zoals goed werkgeverschap. We gaan respectvol met elkaar om, iedereen moet plezier in zijn werk hebben en de kans krijgen om zich te ontwikkelen.” Reno merkt dat er door schaalvergroting ook zaken makkelijker worden: “Tot nu toe gold: hoe groter, hoe makkelijker. Als je klein bent, moet je alles met een klein team doen en heb je een breed takenpakket. Nu we groeien, heeft iedereen een eigen afdeling, bijvoorbeeld voor de (personeels) administratie, de marketing, de sales, de facilitaire zaken, enzovoorts. Je kunt veel gerichter en professioneler met één vast onderdeel van het bedrijf bezig zijn. Door onze groei zijn we minder kwetsbaar, maar ook flexibeler, want het team kan indien nodig bij verschillende vestigingen worden ingezet. Binnen het team, dat straks 195 collega’s telt, kun je ook aantrekkelijke doorstroommogelijkheden bieden en bij leveranciers zijn meer mogelijkheden. Het schaalvoordeel zal niet oneindig groter worden, maar tot nu toe heeft de groei voor onze horecagroep veel goeds opgeleverd.”

Vorige
Vorige

Ontdek de Nieuwe Menukaart bij PuuRR aan de Dobbe